Kuntotesti kotona – testaa lihaskuntosi

post thumb
Urheilulajit
by Sanni/ on 08 Jul 2021

Kuntotesti kotona – testaa lihaskuntosi

Kuntotestiä varten ei tarvitse lähteä testiasemalle, eikä sitä myöskään tarvitse tehdä ammattilaisen valvovien silmien alla. Kuntotesti kotona onnistuu vain muutaman liikkeen avulla. Suoritustekniikan tulee kuitenkin olla kunnossa, mikä tarkoittaa sitä, että kaikki liikkeet tulee suorittaa loppuun asti. Näin tuloksista saadaan luotettavat ja kuntotestin tulos tulee myös olemaan erittäin luotettava. Liikkeitä suoritettaessa lasketaan ainoastaan loppuun asti suoritetut kerrat.

Kuntotesti kotona antaa kuvan omasta fyysisestä kunnosta

Kotikuntotestin ensimmäinen liike on etunojapunnerrus. Naiset saavat tehdä punnerruksia polvet maassa, mutta miesten kohdalla ainoastaan varpaat saavat koskettaa maata. Aikaa tehdä liikkeitä on 30 sekuntia. Naisten olisi hyvä saada tulokseksi yli 20 ja miesten lähemmäs 30. Toki myös ikä vaikuttaa siten, että mitä vanhempi testaaja on kyseessä, sitä vähemmän toistoja vaaditaan.

Kuntotestaus sisältää tietysti myös istumaannousun. Se mittaa vatsalihasten kuntoa. Myös tässä liikkeessä suoritetaan toistoja 30 sekunnin ajan. Toistojen määrät eivät ole yhtä suuria kuin etunojapunnerruksessa, joten muutamaa toistoa vähempi suoritus riittää hyvään tulokseen. Selkälihasliikkeillä mitataan selkälihasten kuntoa ja näitä liikkeitä suoritetaan lattialla mahallaan maaten siten, että ylävartaloa nostetaan ylös ja toistoa tehdään mahdollisimman monta 30 sekunnin aikana.

Kuinka lihaskuntoaan voi parantaa?

Lihaskuntoa parantaakseen ei tarvitse välttämättä lähteä salille, vaan lihaskuntoon voi kiinnittää huomiota normaalissa arjessa. Lihaskuntoliikkeiden tekeminen onnistuu esimerkiksi televisiota katsoessa, joten niitä varten ei tarvitse varata erikseen aikaa. Kannattaa kuitenkin muistaa harjoittaa eri lihasryhmiä tasaisesti. Tällöin sekä ylä- että alakropan lihakset ovat sopusuhtaisia toisiinsa nähden.