Vesijuoksukengät tehokkaaseen juoksuun

post thumb
Urheilulajit
by Sanni/ on 19 Sep 2022

Vesijuoksukengät tehokkaaseen juoksuun

Jos katsoo vesilintuja, niillä on vedessä juoksemiseen juuri sopivat jalat, tehokkaat ja hyödylliset. Siksi monen vesijuoksijan mieleen ovat vesijuoksukengät, jotka vievät harrastuksen ihan uudelle tasolle ja tuovat treenaamiseen uutta intoa. Ymmärrettävää on myös se, että kaikki eivät niistä innostu eivätkä halua treenata niin tehokkaasti vaan enemmän nautiskellen. Vesijuoksuhan kuluttaa kaloreita erinomaisesti varsinkin silloin, jos juostessa tekee töitä hengästymiseen asti.

Vesijuoksukengät ja muut välineet

Juokseminen vedessä on siis mahdollista ilman kenkiä ja tärkeä väline on vesijuoksuvyö. Jos kengät kuitenkin kiinnostavat, niin niillä sekä nilkkakellukkeilla saa huomattavasti lisää tehoa. Kellukkeet ja kengät nostavat jalkoja kohti pintaa, joten niitä on painettava entistä voimakkaammin alaspäin. Se myös kuluttaa kaloreita enemmän ja rasvanpoltto on täydellisempää.

Jos vesijuoksu kiinnostaa kellukkeilla ja kengillä, niin silloin ei välttämättä tarvitse lainkaan vesijuoksuvyötä. Kengät on helppo kiinnittää jalkoihin ja jos treeni on tehokasta, jalkalihasten lisäksi vatsalihaksilla on hyvin töitä. Ne kelluttavat lisäksi hyvin jopa isompaakin henkilöä, joten siksi vyötä ei välttämättä tarvita. Kengillä treenaaminen kehittää myös huomattavasti tasapainoa sekä keskivartalon hallintaa.

Veden vastus on hyvä treenatessa

Vesijuoksun parhaita puolia on se, että vesi on hyvä vastus ja vauhtia voi säädellä itse. Monet selkäleikkauksesta toipuvat voivat käydä vesijuoksemassa eikä se vaikuta negatiivisesti vaan päinvastoin. Monelle vesijuoksijalle on myös käynyt niin, että kenkien kokeilemisen jälkeen niihin on jäänyt täysin koukkuun eikä enää voi treenata ilman hyviä ja tehokkaita vastuksia.