Vesijumppa ohjelma, liikuntaa helposti ja hauskasti

post thumb
Urheilulajit
by Sanni/ on 18 Aug 2021

Vesijumppa ohjelma, liikuntaa helposti ja hauskasti

Vesijumppa ohjelma antaa mahdollisuuden nauttia liikunnasta, mutta myös vedessä olemista. Vesiliikunta on kaikkiaan hyvin tehokasta, mutta kuitenkin hyvin lempeää ja nautinnollista. Koko kroppa saa liikkua ja mikä parasta, vedessä liikkuminen sopii kaiken ikäisille. Kun oudokseltaan aloittaa vesiliikunnan, se on tärkeää aloittaa rauhallisesti sekä omaa kehoa kuunnellen. Harjoittelu kannattaa aloittaa myös kevyesti ja kunnon kohotessa voi lisätä käyntejä altaalla sekä toisaalta myös harjoituksen pituutta.

Vesijumppa ohjelma vaatii myös pienen alkuverryttelyn

Jokainen liikuntalaji vaatii alkuverryttelyn ja niin myös vesijumppa. Alkujumppa on hyvä tehdä myös vedessä ja paikalla kävely onkin tehokasta silloin, jos nostaa polvia riittävän ylös. Tehokkaan tästä liikkeestä saa, kun löytää itselleen sopivan rytmin. Kädet on myös syytä ottaa sujuvasti mukaan tähän kävelyyn samoin kuin vesijuoksuun. Tehokkaita liikkeitä altaalla ovat erilaiset hypyt kuten haara-perus- sekä hiihtohyppy. Niissä voi ottaa jälleen kädet mukaan.

Vesijumppa vaatii harjoitteiden välillä pieniä palautumisvaiheita. Niiden aikana voi tasoittaa hengitystä, ravistella käsiä ja jalkoja hiukan. Muista kuitenkin, että palautumisvaihe ei saa kestää liian kauan, jolloin harjoittelun teho laantuu liikaa. Pienen tauon jälkeen voit jatkaa harjoitusta niin, että kävelet pohjaa pitkin reippaasti ja annat veden olla kunnollisena vastuksena. Käsiä on hyvä liikuttaa vartalon vierellä kuten normaalistikin ja tämän jälkeen vielä sama juosten.

Loppuverryttely altaassa

Kun altaassa on kävellyt ja juossut hengästymiseen asti, on syytä ottaa vielä lopuksi loppuverryttely. Hyvänä esimerkkinä siihen käy paikallaan marssi, jossa tehoa vähennetään pikkuhiljaa. Tarkoituksena onkin, että hengitys tasaantuu ja vartalo palautuu hitaasti treenistä normaalille tasolle. Meidän avullamme ja tämän yksinkertaisen treenin ansiosta on helppoa päästä kesäksi kuntoon.