Vesijuoksu on tehokas ja lempeä laji

post thumb
Urheilulajit
by Sanni/ on 22 Apr 2021

Vesijuoksu on tehokas ja lempeä laji

Vesijuoksu on tunnettu kuntoilumuoto jo vuosikymmenten takaa. Sen suosio johtunee siitä, että se sopii täydellisesti kaikenkuntoisille urheilijoille. Sen tekniikkaa ei myöskään ole vaikea oppia, mutta aloittelijan kannattaa silti tukeutua ammattilaisten oppeihin saadakseen parhaan hyödyn uudesta lajista. Aloitteleva vesijuoksija voi käydä juoksemassa esimerkiksi 2-3 kertaa viikossa. Keho ehtii tottua rasitukseen lempeällä tavalla, ja vesijuoksun voi hyvin yhdistää personal trainerin kanssa suunniteltuun kuntoiluohjelmaan.

Vesijuoksu sisältää monia hyötyjä

Vesijuoksu on tehokas kuntoilumuoto, joka sisältää monia hyötyjä. Laji polttaa tehokkaasti rasvaa, ja lisäksi se säästää niveliä hydrostaattisten vaikutusten ansiosta. Sen aikana kaikki suuret lihasryhmät työskentelevät, minkä ansiosta etenkin vatsa ja pakarat kiinteytyvät. Nivelet eivät rasitu vedessä ja sen vuoksi se sopii täydellisesti laihduttajille ja niille, jotka haluavat kiinteytyä.

Aloitteleva harrastaja tarvitsee lajiin vain vesijuoksuvyön. Lisäksi voi hankkia esimerkiksi vesijuoksukengät, mutta ne eivät ole kuitenkaan välttämättömät. Varusteita voi vuokrata uimahallista, jos ei halua ostaa uusia. Tämä on fiksua etenkin silloin, jos haluaa vain saada esimakua lajista. Personal trainer Helsinki voi auttaa uuden kuntoilumuodon aloittamisessa, eikä sinun tarvitse osata kaikkea itse.

Vesiurheilu saa hyvälle mielelle

Tiesitko, että vedessä oleminen rentouttaa lihaksia? Vesijuoksu onkin loistava tapa poistaa lihasjännitystä, ja saavuttaa parempi olo sekä mieli. Vesi rentouttaa ja laji on kiireetön. Sen aikana voi hyvin kuulla omat ajatuksensa tai vaikka vaihtaa kuulumisia muiden kanssa. Painottomuuden tunne tuo kehoon hyvän ja kevyen olon, mikä saa kenet vain hyvälle mielelle.