Kuntotesti punnerrus on lahjomaton kunnon mittari

post thumb
Urheilulajit
by Sanni/ on 16 Feb 2022

Kuntotesti punnerrus on lahjomaton kunnon mittari

Ylävartalon voimaa tarvitaan kantamiseen, nostamiseen ja lähes kaikkeen arkiseen toimintaan. Oman elämänlaadun ja jaksamisen vuoksi myös näistä lihaksista kannattaa pitää huolta. Kuntotesti punnerrus kertoo lahjomatta, missä kunnossa ylävartalosi on. Kyseessä on yllättävän haastava liike, koska siinä pitää käyttää koko ylävartalon lihaksia. Testi on mahdollista tehdä lähes missä vain ja milloin vain eikä aikaa kulu kovin paljoa.

Tee vaikka kahvitauolla kuntotesti punnerrus

Punnerrusohjeet ovat yksinkertaiset. Käy makuullesi etunojaan ja aseta kätesi vähän leveämmälle kuin hartialinja. Laskeudu käsien varassa alas, kunnes rinta koskee lattiaa ja työnnä käsivoimalla itsesi takaisin suoraksi. Kun sopiva asento on löytynyt, toista liike määräajassa, esimerkiksi 30 sekunnissa, niin monta kertaa kuin pystyt. Eri määräajoille on omat viitearvonsa, mutta omaksi ilokseenkin punnerrusta voi tehdä.

On helppoa suorittaa myös kuntotesti kotona edellä olevan ohjeen mukaisesti. Viitearvoihin vertaamista palkitsevampaa voi olla verrata omaa suoritustaan aikaisempiin suorituksiin. Pysyykö suoritus samana, vai hidastuuko tahti? Jos hidastuu, mistä voi alkaa etsiä syitä? Itseään vastaan kilpaileminen ja itsensä voittaminen on usein kaikkein palkitsevinta, monet kuntoilijat tietävät.

Nujersiko testitulos? Älä lannistu

Jos punnerrustestin tulos oli pettymys, kannattaa muistaa, että kehittymiseen on tasan yksi ratkaisu eli sinnikäs harjoittelu. On runsaasti erilaisia treenejä, joilla omaa ylävartaloa voi vahvistaa. Tehokas on esimerkiksi punnerrus penkkiä vasten polvet maassa. Jokaiseen liikkeeseen kannattaa keskittyä huolella, jotta keskivartalo tukee selkää.