Hiihtohyppy on teholiike

post thumb
Urheilulajit
by Sanni/ on 14 Apr 2022

Hiihtohyppy on teholiike

Hiihtohyppy on oikea treenaajan teholiike, joka sopii tehtäväksi vaikkapa pikatreeninä. Liikkeen nimi kuvaa sitä hyvin, sillä se näyttää juuri siltä kuin hiihtäisit, mutta hyppien. Se näyttää suhteellisen hauskalle, mutta se on myös erittäin tehokas. Tämä liike ei kuitenkaan välttämättä paras mahdollinen kaikille liikkujille. Mikäli et saa tehdä treenejä, joissa hypitään tai et saa harrastaa raskasta liikuntaa, ei tämä liike sovi sinulle parhaalla tavalla.

Kuinka hiihtohyppy tehdään

Hiihtohypystä on eri variaatioita. Ensimmäinen niistä aloitetaan puolikyykyssä jalat yhdessä. Tämän jälkeen sinun on lähdettävä ponnistamaan terävästi ylös, mutta kuitenkin hypäten samalla lateraalisesti sivulle. Laskeudu tämän jälkeen lähtöasentoon ja toista liike uudelleen niin monta kertaa kuin haluat. Hypit siis ikään kuin edestakaisin puolelta toiselle. Hengitä niin, että hengität liikkeen ponnistusvaiheessa ulos.

Toinen liikkeen versio tehdään samalla tyylille kuin hiihtäisit perinteiseen tyyliin ladulla. Vie etummainen jalka 90 asteen kulmaan. Toinen jalka tulee pitkälle taakse. Ota myös kädet mukaan liikkeeseen. Se näyttää hiihtoasennolta, mutta jalkojen vaihdot tehdään kuitenkin hyppien, ei liukuen. Voit tehdä näitä liikkeitä esimerkiksi kolme kymmenen toiston sarjaa. Omaan arkiliikuntaan on syytä ottaa myös muita liikkeitä tai lajeja monipuolisuuden vuoksi. Vesijumppa ohjelma sopiikin monille.

Tehokas treeni missä vain

Etenkin hiihtohypyn muihin tehokkaisiin liikkeisiin yhdistämällä saa luotua treenin, joka on tehokas lyhyenäkin harjoituksena. Se on helppo toteuttaa yhtä lailla kotona kuin kuntosalilla sekä sisällä tai ulkona. Kokeile tehostaa kävelylenkkiä hypyillä kävelyn ohessa ja huomaat varsin nopeasti sen kuntoa kohottavan vaikutuksen. Muista kuitenkin lämmitellä ennen hyppyjä tai pikatreenejä.